13 mars 2022

Winter Classic för 7:e gången

Äntligen var det laddat för ett event igen. Lördag den 5/3-22 så stod hela 41 st deltagare uppdelat i tre klasser Cykel till fots och under 18 och väntade ihärdigt på att klockan skulle slå 13:00 och Västerbottens 7:e upplaga av winter Classic skulle dra igång.

Event området

Vädret var helt klart optimalt för ett vinter event.

Vy över nydalasjön

Vi hade dagen till ära hyrt Tomtebogårdsskolans gymnastiksal för att kunna hålla en samling och återsamling med prisutdelning etc

Samling och återsamlingsplats några valde att komma på båda samlingarna.

Medaljer delades ut och i cykel klass så knep Norrbottens Kygni guldet (2290 poäng) Västra Götalands finest Mrjokerit tog silverpengen (2075 poäng) och Västerbotten egna Superelak knep bronset (1855 poäng)

Mrjokerit, Kygni, Superelak

I klassen till fots så var det för mig en helt otippad vinnare nämligen Västerbottens PaltN (1272 poäng) silvret gick även i denna klass till Västra Götaland genom Mani (999 poäng) och bronset gick till Västerbotten tack vara MammaMu07 (975 poäng)

Mani, PaltN, Mammamu07

Något som alltid är lika kul är se den yngre generationens turfare komma in och ta plats. Snart kommer de att vara med och utmana dom vuxna om poängen. I Klassen under 18 så hade vi tre st från Västerbotten på prispallen. Guldet knep Sauron13 (1014 poäng) silvret gick till fr3ja (472 poäng) och bronset gick efter mycket gps strul till Ell:18 (14 poäng).

fr3ja, Sauron13, Ell:18

Ett stort grattis till alla vinnare och även till alla deltagare.

Linkaz visar dom yngre event sidan på turgame.com

Grymmorot på zonjakt i barrskogen

Dagen avslutades på bästa sätt med en middag på Droskan hela 15 st valde att komma och äta, umgås, prata turf och smida nya turfplaner.

Droskan


Turf Västerbotten

Turf Västerbotten

Föreningen för turfare i Västerbotten.