3 februari 2020

Niceresa 25-28 december 2019

Vad kostade kalaset?

Flyget kostade 2200 kr ToR från ARN ungefär. Relativt dyrt under jul. De var dock SAS. SAS kan man lita på. En enkel resa tar tre timmar. Flög över alperna i dagsljus. Det var fantastisk utsikt över bergen.

Foto: Stefanx46

Hotell

Att spana och välja hotell brukar vara en mardröm. I Nice så var det rätt enkelt att komma fram till att Ibis Styles Nice Centre Gare var det bästa utifrån kostnad. 700 kr natten gick att leva med. Hotellet hade bra läge och blev direkt uppgraderad till ett större rum. Ett hemligt knep. När du bokar skriv alltid att du vill ha ett tyst rum (på engelska silent eller quiet). Vid incheckning fråga alltid om det är ett tyst rum. Ibland blir man uppgraderad På plats kostade samma rum 144 euro per natt. Hotels.com är rätt så bra

Foto: Stefanx46

Foto: Stefanx46

Foto: Stefanx46

Planen

Var rätt så enkel. En dag i Nice och en dag i Monaco. Monaco region nr 123 var huvudmålet. 

I Nice så  funkade allt bra. Fanns en bra tram nr 2 från flygplatsen. Man landar på terminal 1. Ta tramen till terminal 2 och ta z där. Sen in mot stan. 

Planen att åka en dagstur med tåg (30 min) till Monaco blev en mardröm. Det var ju strejk. Inga bussar gick att hitta. Hade ju hört om strejken trodde dock att den skulle ha lösts innan resan. Visade sig att vissa tåg gick. Skaffa appen trainline. Den är fantastiskt bra att köpa biljetter i. Slipper maskiner och strul. Trainlineappen funkar kanon.

Kom till Monaco tog de fyra z. Var inga bekymmer att ta zonerna. Gångavstånd både i Nice och Monaco. Lite backe men det är ju sådant som ingår. 

I Monaco så var det deras nät som gällde. Efter lite bök med sök av operatör. Kunde jag turfa. Jag har telenor. Det kostade 39 kr för (250mb) en dag. Det gick att leva med.

Som parentes var det värre i USA där det visade sig att min telefon då endast var kompatibel med en operatör. En mardröm i sig. Köp aldrig en motorola utan det är Sony som gäller. 

Foto: Stefanx46

Foto: Stefanx46

Foto: Stefanx46

Foto: Stefanx46

Vädret

Var fantastiskt 19 grader och sol i slutet på januari. Blev 15 grader som var helt okej.

Hann med Matisse- och Chagallmuseum också! Matissemuséet var bra.

Vänligen,

Stefanx46

Turf Västerbotten

Turf Västerbotten

Föreningen för turfare i Västerbotten.