12 augusti 2019

Träff i Lycksele i strålande höstsol

Lördagen 10 augusti bjöd Lyckseleturfarna Brellir, Kyrkberget och Paradox222 in till turfträff i ett höstsoligt Lycksele. Ett femtontal turfare från Öravan, Lycksele, Umeå och Obbola samlades i zonen LångaTjärnen för gemensam grillning med efterföljande zontagning till fots, med cykel och bil. På väg till samlingsplatsen mötte några av turfarna Grubben i en zon. Han visade sig vara en trevlig turfare på besök från Avesta och bjöds självklart också in till träffen!

Arrangemanget imponerade stort med ved, eldvakt och ett antal lånecyklar för långväga gäster. Lämpliga slingor hade förberetts för gå- respektive cykelturfare och ett antal crowdyförsök gjordes i olika konstellationer. Zandro belönades med medaljen för 1000 unika zoner trots en galet strulig GPS och Roswes67 erövrade Västerbottens krona. Bilgänget jagade unika mullezoner utanför tätorten för att inte blockera övriga turfare. Efter zontagningarna bjöds det på hembakat fika vid samlingspunkten. Deltagarna sände en tanke till de Västerbottensturfare som slet på cykelvasan i regn och lera och tyckte nog att man på det hela taget hade gjort ett bättre val av turfort.

/Ninetail

Roswes67, Paradox222, Blues67, Ramfall, Roffish och ParkMan vid LångaTjärnen. Bild: Ninetail

WombaWomba, Brellir, Kyrkberget, Zandro, Superelak och jeppe1 lägger upp planerna i LångaTjärnen. Bild: Ninetail

Kyrkberget, Superelak, Ramfall, Grubben, Blues67, Zandro och Brellir gör sig redo för take off. Bild: Ninetail

Färdkost: Bullens pilsnerkorv och Jokkmokkskorv. Bild: Ninetail

Vid zonen Dammview. Bild: Ninetail

Vid zonen Nydalastrand. Bild: Ninetail

Höstvackert vid zonen Norrängkyrkan. Bild: Ninetail

Ett antal bilar med turfare på väg hem längs E12:an. Bild: Ninetail

Turf Västerbotten

Turf Västerbotten

Föreningen för turfare i Västerbotten.