10 juni 2019

Midnight Classic – myggigt och magiskt vackert

För sjätte året i rad gick det öppna eventet Midnight Classic av stapeln i Umeå. Vi var totalt fyrtiofyra nya och gamla turfare som tävlade under två timmar natten mellan lördag och söndag 8-9 juni. Det var myggigt, magiskt vackert och fantastiskt roligt – precis som det brukar vara på Midnight Classic!

Samlingsplatsen vid zonen Nydalagrill. Foto: Ninetail

Efteråt grillade vi korv och utbytte turfhistorier kring elden i zonen med det passande namnet NydalaGrill. Under hela kvällen pågick crowdytagningar och assists i olika konstellationer medan solen både gick ner och upp igen. Torbjörn som jagar assists med unika turfare hade förstås ett paradis. PaltN imponerade också på alla med sin överlevnadssäck som han helt sonika (zonika?) kröp ner i för att undvika myggbett!

PaltN i SäckN. Foto: Ninetail

Nydalasjön. Foto: Ninetail

Foto: Ninetail

Foto: Ninetail

Självklart hann vi också med prisutdelning!

Vinnarna i cykelklassen

  1. Superelak

  2. Blodyx

  3. Jorgenlxl

Jorgenlxl, Superelak och Blodyx. Foto: Stefanx46

Vinnarna i fotklassen

  1. Harijono

  2. Ivern

  3. Ninetail

Ninetail, Harijono och Ivern. Foto: Stefanx46

Efteråt försökte MarresmacK och MasterJoDa reda ut om det var Team Canyon eller Team Scott som vunnit cykelklassen – denna eviga fråga i Turf Västerbotten. Då övriga påpekade att det faktiskt var Cannondale slog de fast att det nästan var en Canyon – det hördes ju på namnet. Det kanske inte behöver sägas att de båda tillhör Team Canyon..?

Turf Västerbotten tackar samtliga deltagare för ett trevligt event och riktar ett särskilt stort tack till arrangörerna lisha63 och MasterJoDa samt till alla som hjälpte till med eldvaktning, vedhämtning m.m.

För rapporten: Ninetail

Turf Västerbotten

Turf Västerbotten

Föreningen för turfare i Västerbotten.